Logo_cjg_barneveld

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld organiseert op 11, 18 en 25 mei en 1 juni 2016 de praktische cursus “Oplossingsgericht communiceren met kinderen in de basisschoolleeftijd”. Het opvoeden van kinderen is vaak hard werken. Vaak doen ouders dat goed, maar de weg naar volwassenheid zit soms vol met hobbels en verloopt ook in gezinnen met de nodige tegenslag.

Het CJG Barneveld biedt ouders van kinderen en pubers een vaardigheidstraining aan, gericht op ‘oplossingsgericht communiceren’. Deze cursus voor ouders van basisschoolleerlingen is geïnspireerd op “Kids’ Skills”, een oplossingsgerichte methode om kinderen te helpen bij het overwinnen van allerlei problemen. Tijdens de cursus krijgen ouders praktische handvatten voor het opvoeden van kinderen, die ook bruikbaar zijn in de communicatie met volwassenen. Er worden verschillende praktische oefeningen gedaan en ervaringen met andere ouders gedeeld. Het heeft de voorkeur om de avonden te volgen met een medeopvoeder (partner, oma, vriendin, zus, etc).
 
Praktische informatie
Datum: 11, 18, 25 mei en 1 juni 2016
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: CJG Barneveld, Bouwheerstraat 52 (1e verdieping)
Toegang: Gratis
Aanmelding: Via info@cjgbarneveld.nl o.v.v. naam, aantal personen en titel van de cursus
Informatie: www.cjgbarneveld.nl
 
Wat is het CJG Barneveld?
Het CJG Barneveld is hét adres voor iedereen met vragen over opgroeien, opvoeden en gezinsondersteuning. Het CJG Barneveld is vrij toegankelijk; dat betekent dat iedereen, zonder verwijzing van gemeente of huisarts, bij het CJG terecht kan voor deskundig advies.
  • Bouwheerstraat 52, 3772 AL Barneveld
  • 0342-414816
  • www.cjgbarneveld.nl
  • Inloop iedere maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur