Normal_autism1

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld, hét adres voor iedereen in Barneveld met vragen over opgroeien, opvoeden en gezinsondersteuning, organiseert een vierdaagse cursus voor ouders van kinderen met een autistische beperking. De cursus wordt gegeven door de “Geef met de Vijf”-academie en leert ouders om (beter) af te stemmen op hun kind met autisme. Zij krijgen tijdens de cursus handvatten die ook bij iedere volgende ontwikkelingsfase van hun kind kunnen worden toegepast. De cursus wordt gegeven op 1, 14 en 21 juni en op 13 september van 9.30 tot 16.30 uur.

In de cursus “Geef me de Vijf” worden ouders stap voor stap meegenomen in de wereld van CASS (de persoon met ASS), waardoor het effect van de informatieverwerkingsstoornis op de waarneming, betekenisverlening, het denken, doen en laten duidelijk wordt. Door het aanleren van de in de methodiek “Geef me de 5” verweven visie, om steeds terug te keren naar de oorzaak van het gedrag, wordt niet het gedrag bestraft of beloond maar, met respect voor het autistisch denken, naar oplossingen gezocht die blijvend het (ongewenste) gedrag veranderen.
De “Geef me de Vijf”-academie adviseert ouders sterk om samen aan de cursus deel te nemen. Want de manier van communiceren door de beide ouders is een onmisbaar onderdeel van de cursus. Doordat beide ouders aan de cursus deelnemen, zit de communicatie met het kind op één lijn. Dat komt het welzijn van zoon of dochter ten goede.
 
Praktische informatie
Datum: 1, 14 en 21 juni en 13 september 2016
Tijd: 09.30-16.30 uur
Locatie: Nog niet bekend
Toegang: Het CJG Barneveld betaalt het grootste deel van de cursus; daardoor kan de eigen bijdrage zo laag mogelijk worden gehouden: € 25,- p.p. en een borgbetaling van € 100,- per persoon. U krijgt dit bedrag aan het einde van de cursus, bij het behalen van het certificaat, terug. U heeft het certificaat nodig bij eventuele vervolgcursussen van de “Geef me de Vijf”-academie.
Aanmelding: Via info@cjgbarneveld.nl o.v.v. naam en aantal personen
Informatie: www.cjgbarneveld.nl of 0342-414816
 
Onderzoek
Het CJG Barneveld doet mee aan een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de “Geef me de Vijf”-cursus. Dat betekent dat u bij het begin van de cursus en na een aantal maanden, naar aanleiding van een vragenlijst, een gesprek krijgt met een medewerker en dat bij u thuis een korte observatie plaatsvindt. We gaan ervan uit dat wie zich voor deze cursus aanmeldt, ook akkoord is met deelname aan dit onderzoek. De uitkomsten ervan helpen ons – en vooral de “Geef me de Vijf”-academie – om de cursus nóg meer op maat aan te kunnen bieden.
 
Wat is het CJG Barneveld?
Het CJG Barneveld is hét adres voor iedereen met vragen over opgroeien, opvoeden en gezinsondersteuning. Het CJG Barneveld is vrij toegankelijk; dat betekent dat iedereen, zonder verwijzing van gemeente of huisarts, bij het CJG terecht kan voor deskundig advies.
 
  • Bouwheerstraat 52, 3772 AL Barneveld
  • 0342-414816
  • www.cjgbarneveld.nl
  • Inloop iedere maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur