Normal_boeken_8

In Zeist heeft de leesgroep Engelstalige literatuur de wens om nieuwe leden bij de club te halen. De leesgroep komt vijf keer bijeen en heeft inmiddels al één bijeenkomst gehad. Tijdens de resterende vier sessies worden allerlei soorten Engelse literatuur gelezen en besproken. Dat meldt De Nieuwsbode Zeist.

Zowel klassiekers als moderne literatuur komt aan bod bij de leesclub. Dit seizoen worden de volgende boeken besproken : The Hours van Michael Cunningham, The Siege of Krishnapur van J. G. Farrell, Gilead en Jonathan Coe - The terrible privacy of Maxwell Sim van Marilynne Robinson. Het boek Lolita van Vladimir Nabokov is op 11 oktober al behandeld.

De leesclub leest de boeken in het Engels maar bespreekt de verhalen vervolgens in het Nederlands. In Bibliotheeek Idea begeleidt Mathee Valeton de sessies, die voor dit seizoen gepland staan op 22 november, 24 januari, 7 maart en 18 april.

Geïnteresseerden die zich nog willen aansluiten, betalen 57,50 euro. Voor leden van Bibliotheek Idea bedraagt het cursusgeld 47,50 euro. Daarbij is koffie en thee inbegrepen. Aanmelden voor de leesgroep kan via: info@literairzeist.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids