Normal_zwembad_zwemmen_duiken_water

Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen voortaan tegen een lager tarief zwemlessen volgen. Alle gezinnen die in aanmerking komen voor het gemeentelijke declaratiefonds kunnen hier vanaf 1 februari 2017 gebruik van maken. De Trits en de gemeente hopen zo dat alle kinderen in Baarn leren zwemmen. Dat meldt gemeente Baarn.

Stichting De Trits vindt het belangrijk dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zwemles kunnen volgen. Manager Martin Dijkman van De Trits: “Het is belangrijk dat iedereen leert zwemmen. Kinderen met een B-diploma zijn zwemvaardig. Als sportcentrum zijn wij er voor álle Baarnaars. Met deze regeling tonen wij onze maatschappelijke betrokkenheid.” Door het afschaffen van het schoolzwemmen is het nog belangrijker voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen dat zij de mogelijkheid krijgen om zwemles te volgen.

Als het inkomen van een gezin niet meer is dan 120 procent van de bijstandsnorm, komt het gezin in aanmerking voor een vergoeding uit het declaratiefonds. Per kalenderjaar krijgt het gezin een basisvergoeding van 150 euro per gezinslid en een aanvullende vergoeding van 250 euro voor inwonende kinderen van 4 tot 18 jaar.

De vergoeding kon al worden besteed aan sport- en/of culturele activiteiten zoals zwemlessen. Maar de zwemlessen kosten normaal ruim 800 euro. Met ingang van februari 2017 biedt De Trits de zwemlessen aan voor 250 euro per jaar. Deze verlaagde prijs geldt voor gezinnen die in aanmerking komen voor een vergoeding uit het declaratiefonds, ook als de vergoeding aan andere sport- of culturele activiteiten wordt uitgegeven. Wanneer de vergoeding uit het declaratiefonds bijvoorbeeld wordt gebruikt voor het lidmaatschap van een voetbalclub, kan het gezin ook gebruik maken van de verlaagde prijs voor zwemlessen.

De gemeente en De Trits zullen in november 2017 de overeenkomst evalueren en een besluit nemen over de voortzetting van de regeling. Dan zal meer duidelijk zijn over het gebruik van de regeling.

Door: Redactie Nationale Zorggids