Normal_taal__letters__alfabet_lezen

Op vrijdagochtend 10 november opent burgemeester Van de Groep om 11.00 uur dé plek voor inwoners van Bunschoten-Spakenburg die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. Taalhuis Bunschoten wordt een centrale plek in de Bibliotheek Bunschoten voor alle inwoners met een (digi)taalvraag. Dat meldt de gemeente Bunschoten. 

De opening van het Taalhuis vindt plaats in de maand november, de maand van Nederland Leest. Tijdens deze maand is er landelijk extra aandacht voor lezen. Dat lezen en schrijven niet voor iedereen vanzelfsprekend is, is bij ons bekend. Daarom opent Taalhuis Bunschoten zijn deuren voor wie uit een ander land komt, maar ook voor wie in Nederland geboren is. Het Taalhuis biedt advies en ondersteuning bij het leren spreken, lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Het beschikt over een collectie boeken en leermateriaal en organiseert activiteiten waarbij het leren van de Nederlandse taal of het omgaan met de computer centraal staan.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn in de bibliotheek van Bunschoten. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur        Inloop met koffe en thee
  • 11.00 uur        Opening door burgemeester Van de Groep
  • 11.30 uur        Feest! Napraten onder het genot van een hapje en drankje
  • 12.00 uur        Einde bijeenkomst

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids