Uniek leerschool-restaurant opent haar deuren in oktober

Vanaf oktober zal aan de Stadsring in Amersfoort een restaurant geopend worden, dat tevens functioneert als cocktailbar, lunchroom, werkplek, loungebar én leerschool. Het etablissement ontstaat uit een samenwerking tussen ondernemers Stefanie van Pelt en Marcel Wurster en Leerhotel Het Klooster. Dit meldt het AD.

De twee ondernemers deden in mei mee met de ondernemerswedstrijd Hart & Ziel van de Mariënhof. Ondanks dat ze tweede zijn geworden, besloten ze om hun concept door te zetten. Ze raakten in oktober in gesprek met Leerhotel Het Klooster, die meteen enthousiast waren, aangezien zij nog op zoek waren naar een nieuwe praktijklocatie.

In het pand komt plek voor achthonderd leerlingen. De zaak zal op maandag tot vrijdagmiddag gerund worden door de ondernemers, docenten en leerlingen, waardoor zij keuken- en hospitalityervaring opdoen. Van vrijdagavond tot en met zondag wordt de uitgaansgelegenheid gerund door professionals, in onder andere een loungebar voorzien van dj’s en ‘share-food’ gerechten.

Van Pelt: “De samenwerking tussen een school en een commercieel bedrijf is nog nooit op deze manier gedaan. Wij zijn straks de meest unieke leerlocatie voor horecaleerlingen''.

© Nationale Onderwijsgids