Introductie eerstejaars Amersfoort duurt nog maar één dag

Vanwege het grote aantal deelnemers wordt het aantal introductiedagen voor nieuwe studenten in Amersfoort teruggebracht van drie naar één. De Amersfoortse Introductie Dag (AID) vindt dit jaar plaats op dinsdag 29 augustus. Dit meldt het AD.

Bestuurslid Sander Maas van de AID 2017: “Het aantal deelnemers is verdriedubbeld in vergelijking met vorig jaar. Dat komt door de toestroom van mbo'ers. Het leek ons goed om eerst maar eens één introductiedag te organiseren voor zo'n grote groep. Volgend jaar zien we wel weer verder.” De sterke stijging in het aantal mbo’s komt voornamelijk vanwege de nieuwe samenwerking tussen HU Amersfoort en MBO Amersfoort. Het pand van de HU Amersfoort aan de rotonde de Nieuwe Poort, herbergt twee scholen van MBO Amersfoort: de School voor Toerisme, Recreatie en Evenementen en opleidingen voor financiële beroepen van de School voor Economie en Ondernemen.

Mbo- studenten zijn dit jaar verplicht om het introductieprogramma te volgen. Ook blijkt uit eerdere evaluaties dat eerstejaars studenten meer interesse hebben in de introductietijd, als deze slechts één dag duurt. De enkele dag die overblijft, is wel goed volgepropt. Eerstejaars kunnen zich bezighouden met sport, kennismakingsspellen en een feest. Er worden springkussens opgeblazen en een stormbaan neergelegd op de voetbalvelden van KVVA. “Dat wordt onze grootste locatie. Verder lopen de groepjes vooral door de binnenstad en voeren ze opdrachten uit'', aldus Maas. De dag wordt afgesloten met een feest in Flint. “Er komen meerdere dj's draaien van wie wij vinden dat de studenten die echt moeten leren kennen. Zoals de huis-dj van feestcafé Shots.''

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids