Nieuw onderkomen voor kinderdagverblijf De Kinderruimte

Kinderdagverblijf De Kinderruimte in Soest zal tijdelijk het pand aan de Mezenhof gaan betrekken. Vanaf maandag kunnen de kinderen van het afgebrande De Kinderruimte terecht in het voormalige kinderdagverblijf aan de Mezenhof, in de wijk ’t Hart. Dit meldt het AD.

Eigenaren Bram en Marion van Garderen zijn donderdag meteen begonnen met het inrichten van de nieuwe locatie. De brandweer en GGD hebben hun goedkeuring al gegven en het pand hoeft alleen nog schoongemaakt en ingericht te worden. Daarnaast zijn ze er blij met alle hulp van andere kinderdagverblijven en het bedrijf Hoitink in de vorm van gratis spullen, aldus de eigenaren. Van Garderen houdt er rekening mee dat ze pas over een jaar weer kunnen terugverhuizen naar een nieuwe pand aan de Molenstraat, op de plek waar het afgebrande boerderijtje met daarin De Kinderruimte stond.

Woensdagmiddag werd het kinderdagverblijf halsoverkop ontruimd vanwege brand. De in grote getale gekomen brandweer uit de omgeving kon niet voorkomen dat de brand vanuit de opslagplaats oversloeg naar het rieten dak van de kinderopvang.

De politie had alarm geslagen, toen zij op weg waren naar de gemeentelijke schuur vanwege een inbraakalarm en onderweg een rookkolom zag. De leiding van De Kinderruimte, waar baby’s tot 13-jarigen terecht kunnen, had alle aanwezige kinderen al in veiligheid gebracht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids