Normal_cupcake

Donderdag 20 oktober houden ontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen en bakmixproducent Dr. Oetker een landelijke 'Aan de Bakdag' voor kinderen van de buitenschoolse opvang (BSO). De Boomhut in Woudenberg doet ook mee. De baksels van die dag worden verkocht aan SOS Kinderdorpen. De opbrengst wordt verdubbeld door Dr. Oetker en is bestemd voor een basisschool in Ivoorkust. Dat meldt De Woudenberger.

Meer dan vijfhonderd BSO’s in Nederland doen mee aan de bakdag. Margot Ende, directeur van SOS Kinderdorpen, spreekt van een overweldigend aantal. Mix voor cakes, decoraties en andere benodigdheden krijgen de opvanglocaties van Dr. Oetker. Op De Boomhut kunnen de kinderen zich opmaken voor een creatieve dag waar ze hun eigen bakkunsten mogen vertonen. Zij kunnen hun eigen fantasie gebruiken, maar ook ideeën opdoen van de website van de Aan de Bakdag: aandebakdag.nl.

Mensen die zo’n lekker zelfgemaakt cupcakeje willen kopen, kunnen daarvoor een donatie doen per sms naar 4333. Er wordt dan 2 euro afgeschreven. Het eindbedrag dat door Dr. Oetker wordt verdubbeld, kan oplopen tot maximaal 35.000 euro. Van dat geld worden schoolspullen, zoals boeken, schoolborden en schriften aangeschaft voor de school van SOS Kinderdorpen in Ivoorkust. Maar voor het zover is, moeten de kinderen van De Boomhut volgende week eerst nog even 'aan de bak'. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids