Normal_peuter

De Utrechtse gemeente Eemnes heeft vanaf januari 2017 een nieuwe peuteropvangregeling. Deze regeling is een samenwerking met de Noord-Hollandse gemeenten Blaricum en Laren en richt zich speciaal op gezinnen met één inkomen. Dat meldt de gemeente Eemnes.

Volgens de gemeenten verdienen alle peuters een plek op de kinderopvang. Dat geldt ook voor peuters van ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van het Rijk. De drie gemeenten willen deze ouders daarom financieel tegemoet komen. Zij betalen dan, afhankelijk van hun toetsingsinkomen, een aangepast uurtarief aan het kinderdagverblijf.

De regeling is tot stand gekomen in samenwerking met alle kinderopvangorganisaties en geldt voor alle drie de gemeenten. Zij subsidiëren de kinderdagverblijven in het verschil tussen het bruto-uurtarief van het kinderdagverblijf en het uurtarief dat een ouder betaalt op basis van het inkomen. Dit aanbod geldt uitsluitend voor alle 2 en 3-jarigen gedurende twee dagdelen van drieënhalf uur per week.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderopvang positief bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen op sociaal-emotioneel, motorisch, creatief en cognitief niveau. Peuters worden er doelbewust, maar spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling. Niet alle peuters gaan naar de peuteropvang. Daar willen Eemnes, Blaricum en Laren verandering in brengen, zodat alle kinderen in de leeftijd van 2 en 3 jaar dezelfde kansen krijgen.

Ouders die meer informatie willen of willen weten of zij in aanmerking komen voor deze regeling kunnen telefonisch contact opnemen via 14035.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids