Normal_speeltuin

Kinderopvang De Tuinen in Woudenberg is per 1 november overgegaan van Kwink naar BijdeHandjes. Reden voor de overstap was de christelijke identiteit die De Tuinen wil behouden. Dat meldt de Woudenberger.

Leidster Linda Overeem is blij met de overname en zegt dat alles snel en gemakkelijk geregeld was. Ze noemt de korte lijntjes van de directie naar de ouders, kinderen en leidster erg plezierig. BijdeHandjes, een kleine organisatie, heeft net als De Tuinen een christelijke inslag. Met de overstap kon die inslag behouden blijven. Bovendien is er verder niets veranderd bij De Tuinen. De groepsleidsters zijn nog steeds dezelfde, wat voor de kinderen en ouders erg vertrouwd voelt. Ook de kleinschaligheid draagt daaraan bij.

Dat laatste was de reden voor directrice Rianne van de Brink om acht jaar geleden te starten met BijdeHandjes. Zij wilde voor haar eigen kindje een opvang die wat betreft identiteit en sfeer goed voelde. Ook wilde ze dat haar dochter gezien werd, dus een grote opvang paste niet in het plaatje. Omdat Rianne met deze eisen geen goede plek kon vinden, besloot ze uiteindelijk zelf een kinderopvang te beginnen. Met succes, want inmiddels zijn er al 18 locaties waar in totaal 160 medewerkers werken.

Nu De Tuinen ook onderdeel is van BijdeHandjes moet de opvang eerst ‘BijdeHandjes-proof’ worden gemaakt. Daarna is het de bedoeling dat een van de leidsters locatiemanager wordt. Ook vindt de organisatie het belangrijk dat de opvang onderdeel wordt van Woudenberg, waar contact met de inwoners voorop staat. Een bezoek aan een verzorgingstehuis is een voorbeeld van zo’n verbindende activiteit.

De kinderen van De Tuinen die nu bij BijdeHandjes terechtkomen, krijgen te maken met professioneel leidsters. De leidsters worden in een eigen centrum opgeleid. Ook kinderen met een ´rugzak´krijgen door de professionele benadering een juiste aandacht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids