Kinderopvang laat kinderfoto’s slingeren op straat

Kinderopvang De Kleine Stad in Baarn heeft de afgelopen geblunderd met foto’s en gegevens van kinderen. De opvang heeft deze items onversnipperd achtergelaten in een puincontainer langs de openbare weg, en werden ontdekt door een lokale bewoonster. Dit meldt het AD.

De vindster, die anoniem wil blijven, neemt het de opvang kwalijk dat zij zo onzorgvuldig om springen met hun gevoelige gegevens. Ze vond onder meer portretfoto’s, foto’s van spelende kinderen, overzichten van taxiritten en lijsten met e-mailadressen en 06-nummers van ouders in een plastic zak.

De Kleine Stad verklaart dat deze gegevens per vergissing tussen het puin zijn beland, vanwege de bijna afgeronde verbouwing. Een woordvoerder van de school laat echter ook weten dat er alleen foto’s in de zak zaten, maar erkent dat deze vernietigd hadden moeten worden. “Zo zijn de afspraken. De gegevens van kinderen blijven vijf jaar bewaard en gaan daarna door de schredder. Het is dit keer niet gebeurd, terwijl het wel had gemoeten”.

Extra saillant is dat de zak is gevonden door een vrouw die er volgens de opvang op uit is om de opvang is een negatief daglicht te zetten. “Ze heeft zelf een gastouderbureau en was boos over de container die hier staat sinds vorig jaar zomer.” De vrouw zelf voelt zich niet aangesproken door deze betichting. “Ik stond met mijn buurvrouw bij de container omdat er weer van alles uit was gegooid door spelende kinderen en snuffelende mensen. Mijn oog viel op de foto’s en daarna ook op de papieren van de opvang. Die lagen her en der verspreid.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids