Peuters in De Bilt leren Engels op de kinderopvang

Peuters van kinderdagverblijf Vriendjes in De Bilt worden vanaf deze maand onderwezen in de Engelse taal. Zo leren de kinderen tellen en kennen ze binnenkort fruitsoorten, lichaamsdelen en verschillende kleuren in het Engels. Dit meldt RTV Utrecht.

“We doen dit omdat de lessen uiteindelijk verplicht gaan worden", vertelt begeleidster Wilma Alkema van kinderdagverblijf Vriendjes. "Daarom willen ze dat we dit al in de kinderopvang oppakken." De woorden zullen op speelse wijze onder de aandacht worden gebracht. Het gaat voornamelijk om steekwoorden, zoals bijvoorbeeld de kleuren van de bekers waaruit de kinderen drinken. En als ze binnenkomen, zeggen ze ‘good morning’. "Eerst vonden ze dat een beetje apart, maar nu vinden ze het wel grappig."

Ondertussen kunnen de kinderen al een aardig woordje Engels spreken. "Ze tellen al tot vijf, maar ook woordjes als 'ice cream' leren ze", vertelt Alkema enthousiast. “Maar het leukste vinden de kinderen vooral de liedjes die in het Engels gezongen worden.” Aanvankelijk was Alkema nog huiverig over de taallessen. "Ik dacht: moet dat nu al bij de kleine kinderen? Maar toen ik zag hoe leuk ze het vinden en hoe enthousiast de ouders zijn, had ik ook echt van: dit is echt heel leuk! De peuters komen ook heel enthousiast binnen."

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids