Normal_geld_4

Studenten die door een beperking niet kunnen werken naast hun studie, kunnen van de gemeente Amersfoort een studietoeslag krijgen. Hiermee wil de gemeente bijdragen aan het levensonderhoud van deze jongeren. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Voor jongeren met een lichamelijke of psychische beperking is het om financiële redenen soms lastig om te gaan studeren. De reguliere studiefinanciering is vaak niet genoeg voor de studie en het levensonderhoud. Daarnaast is het voor studenten met een beperking vaak onmogelijk om een bijbaantje te nemen. Daarom heeft de gemeente voor deze studenten de studietoeslag ingesteld. Niet kunnen werken naast de studie mag namelijk geen belemmering vormen om te gaan studeren.

De studietoeslag bestaat uit een bijdrage van honderd euro per maand. Studenten die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten in elk geval 18 jaar of ouder zijn, een opleiding volgen met recht op studiefinanciering of een tegemoetkoming en door een structurele arbeidsbeperking niet kunt werken naast de studie.

De toeslag kan via een online formulier worden aangevraagd via de website van de gemeente Amersfoort: https://www.amersfoort.nl/werk-en-uitkering/werk-en-uitkering-tonen-op/studietoeslag.htm. Hier zijn ook de overige voorwaarden te vinden. Voor andere vragen of het opvragen van het formulier per post kan contact opgenomen worden met de gemeente via telefoonnummer 14 033.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids