Normal_studenten__laptop__buiten__hbo__universiteit

Duizend eerstejaars studenten hebben vorige week deelgenomen aan de introductietijd in Amersfoort. Het evenement duurde dit jaar voor het eerst één dag, omdat er veel meer studenten aan meededen dan de jaren ervoor. Dat komt omdat bij deze editie zowel hbo'ers, mbo'ers als studenten van de universitaire opleiding fysiotherapie welkom waren. Dat meldt RTV Utrecht.

Om de grote stroom studenten aan te kunnen, heeft het bestuur gekozen om er één dag van te maken. De kleinschaligheid van meerdere activiteiten was er daardoor niet zoals gebruikelijk, volgens bestuurdlid Lotte Visser. Toch heeft de stad volgens haar een grote ons-kent-ons-cultuur, waardoor Amersfoort een prima plek is om te studeren.

De keuze voor het samenvoegen van mbo’ers, hbo’ers en wo’ers is volgens wethouder Bertien Houwing positief, omdat zij elkaar later ook weer op de arbeidsmarkt zullen tegenkomen. Het is daarom goed om meteen al contacten op de doen met studenten van andere opleidingen. Ze studeren immers allemaal in dezelfde stad.  Houwing zegt dat studenten ervoor zorgen dat Amersfoort als stad aantrekkelijk wordt gemaakt, bijvoorbeeld als vestigingsplaats voor bedrijven. De gemeente probeert de studenten daarom ook zo veel mogelijk bij de stad te betrekken door middel van stages en traineeships.

Tijdens de introductietijd van afgelopen week hebben de nieuwe studenten kennisgemaakt met hun nieuwe school en uiteraard met de stad. Gezelligheid stond de gehele dag voorop, waarbij er geen verplichtingen golden. Volgens Visser is de Amersfoortse introductietijd heel anders dan de UIT-week in Utrecht en de KEI-week in Groningen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids