Normal_vechten_2

Een geplande vechtpartij tussen leerlingen van scholengemeenschap Guido in Amersfoort en het Corlaer College in Nijkerk is door medewerkers van beide scholen tegengehouden. De onenigheid tussen leerlingen verspreidde zich via de sociale media, wat de gemoederen hoog deed oplopen. Dat Meldt RTV Utrecht.

Docenten en medewerkers van de school hoorden via geruchten dat er tussen leerlingen van de twee scholen een vechtpartij werd aangekondigd. Dankzij deze vermoedens konden de aanstichters worden aangepakt, zodat de vechtpartij op donderdagmiddag kon worden voorkomen. Scholengemeenschap Guido in Amersfoort heeft met de desbetreffende leerlingen en hun ouders een gesprek gehad, waarna de rust terugkeerde.

Daarnaast hebben de scholen ook samengewerkt door te praten met de leerlingen die van plan waren mee te vechten. Ook is er een mail opgesteld en naar alle ouders van de scholieren gestuurd, om hen op de hoogte te brengen van de geplande vechtpartij. De plek die op voorhand was uitgekozen om te knokken werd uit voorzorg door de politie in de gaten gehouden. De scholengemeenschappen zijn blij dat hun samenwerking heeft geleid tot het sussen van de uit de hand gelopen ruzie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids