Normal_signature

Pluryn en de Stichting Onderwijsgroep Amersfoort hebben vorige week een overeenkomst bereikt over de overname van De Sprong in Maarsbergen. Per 1 maart 2017 komen alle medewerkers van de school in dienst  van Pluryn. Dat meldt De Nieuwsbode Heuvelrug.

De minister van Onderwijs geeft de uiteindelijke beslissing over de overname, maar onder voorbehoud is het besluit door de tweee (G)MR'en rond. De komende tijd wordt er verder aan gewerkt. Met de overname gaat Pluryn zich richten op zowel wonen, leren, en vrije tijd, en dat op één locatie. De Onderwijsgroep Amersfoort heeft besloten zich vanaf maart te concentreren op voorgezet en voortgezet speciaal onderwijs in Amersfoort.

De overdracht houdt in dat de school niet alleen onderdak biedt aan de huidige leerlingen van De Sprong,  ook voor leerlingen in de jeugdzorginstelling op het terrein van Valkenheide is er vanaf maart een plek. Nieuwe leerlingen die voor het speciaal onderwijs een toelaatbaarheidverklaring hebben, krijgen een plaats aangeboden op een locatie voor voortgezet speciaal onderwijs van de Onderwijsgroep Amersfoort.

Ouders van de huidige leerlingen mogen zelf beslissen of hun kind in Maarsbergen blijft of overstapt naar een andere vso-school. Leerlingen die naar Amersfoort gaan, hebben de garantie dat zij geplaatst worden op een van de vso-locaties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids