Normal_jongeren

Present Veenendaal wil jonge vrijwilligers opleiden onder de naam 'Scholen Present Nieuwe Stijl'. Femke Muit, coördinator van Present, zegt dat middelbare scholen in Veenendaal behoefte hebben aan vrijwilligersprojecten. Present gaat de scholen meehelpen in het opbouwen van netwerken. Dat meldt de Veenendaalse Krant.

De gemeenteraad van Veenendaal had een tijd geleden al 100.000 euro beschikbaar gesteld aan organisaties die welzijnswerk verrichten, waaronder aan Present, dat sinds 2013 actief is. Het doel van de organisatie is om het omzien naar elkaar in de toekomst vanzelfsprekend te maken. Om dat te bereiken zijn er de afgelopen jaren al allerlei klussen en activiteiten gedaan. Nu komt daar dus een vrijwilligersproject voor scholieren bij.

'Scholen Present Nieuwe Stijl' wil jongeren enthousiast maken om vrijwilligerswerk te gaan doen, vooral omdat de mensen die ze helpen hen jaren dankbaar zijn. Enkele scholen hebben zich al gemeld bij Present. Zo wil het Ichthus College dat vrijwilligersprojecten onderdeel worden van de godsdienstlessen. Het Rembrandt College wil zich richten op maatschappelijke stages. De scholen werken behalve met Present ook samen met Netwerk voor Jou om elkaar te versterken. Present Veenendaal hoopt dat de projecten aanslaan bij de leerlingen, zodat het aantal vrijwilligers de komende jaren toeneemt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids