Normal_studenten_college

De middelbare school ’t Atrium in Amersfoort is deze week begonnen aan de Europaweek. Ik tegenstelling tot de heersende anti-Europese gevoelens vindt de school een open blik naar buiten belangrijk. Dit meldt RTV Utrecht.

Honderdzestig scholieren uit Litouwen, Portugal, Spanje, Belgie, Italie en Slovenië zijn deze week te gast in Amersfoort. Ze logeren bij de leerlingen van havo- en vwo-4 van ’t Atrium. Ze werden bij hun aankomst ontvangen in de aula, en kregen vervolgens een rondleiding door de stad.

Mike van Putten, een van de leerlingen die de rondleiding verzorgde: "Engels is niet mijn sterkste vak, dus ik had het papier wel nodig om alles goed te kunnen vertellen”. Toch wist de stad Amersfoort voldoende indruk te maken op de internationale gasten, zoals de Spaanse Manuela Marulanda: "Ik vind het heel leuk hoe iedereen zich met de fiets verplaatst".

De scholengemeenschap organiseert al jaren dergelijke uitwisselingen, omdat zij het belangrijk vindt om andere culturen te leren kennen. "Taal is een barrière en je geduld wordt op de proef gesteld, het is lastig om elkaar goed te begrijpen", zo schetst projectcoördinator Bianca van der Heijden het nut van de uitwisseling. "Je leert dat op te lossen en zo krijg je een bredere visie op de wereld." De leerlingen van ’t Atrium gaan later dit jaar zelf ook op reis.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids