Nieuwbouw Johan van Oldenbarnevelt over anderhalf jaar klaar

Een groot deel van het Johan van Oldenbarnevelt gymnasium in Amersfoort gaat deze zomer tegen de vlakte. De nieuwbouw zal vervolgens in het begin van het schooljaar 2018 in gebruik te genomen gaan worden. Dit meldt het AD.

De nieuwbouw zal plaats bieden aan zo’n negenhonderd gymnasiasten van het JvO-gymnasium. Van het oude gebouw zullen de vleugel gespaard blijven, enkel het middenschip van het huidige gebouw zal vervangen worden door nieuwbouw. Dit zal desondanks leiden tot een compleet nieuw aanzicht van de school. “De hoofdingang van de school komt weer terug op z'n oude plaats'', zegt rector Cees van Lent, “precies zoals het vroeger was: in de zichtlijn van de toegangsweg van de Van Hoogendorplaan. De gymzaal komt ondergronds. Deels onder het plein en deels onder het gebouw. Met nieuwe zitelementen moet het plein dan weer een fijne verblijfsruimte worden voor de leerlingen.''

Tijdens de verbouwing zullen alle scholieren tijdelijk worden ondergebracht in het leegstaande gebouw van ROC Midden Nederland in de wijk Liendert. Dit mag echter niet langer dan één jaar duren, aangezien de nieuwe eigenaar van dit pand, projectontwikkelaar Cees van Loon van Profund, hier in 2019 woningen in wil realiseren.

Rector Van Lent is blij met het ontwerp van architect Daan Josee van het Deventer bureau Kristinsson. “Ik ben er zeer van onder de indruk. Het ontwerp is zeer smaakvol.'' Van Lent hoopt binnen enkele weken de naam van de ontwikkelaar en aannemer die de klus op zich gaan nemen bekend te maken. “Een van de belangrijkste eisen aan de inschrijvers is dit ontwerp neer te kunnen zetten binnen de gestelde tijd.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids