Noodpand van JvO-gymnasium is nog onzeker

Het is nog niet zeker of de bijna duizend gymnasiasten terecht kunnen in het beoogde noodpand van het ROC Midden-Nederland. De nieuwbouw van het JvO-gymnasium komt er, dat is iets wat zeker is, maar de tijdelijke verhuizing is nog niet helemaal rond. Dit meldt het AD.

Rector Cees van Lent van het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt liet afgelopen week doorschemeren hoe de nieuwbouw eruit komt te zien. Hij maakte van die gelegenheid gebruik om tevens te laten weten dat zijn scholieren les zouden krijgen in het oude schoolgebouw van ROC Midden-Nederland. Dit pand komt deze zomer vrij en wordt daarna verkocht aan de Amersfoortse projectontwikkelaar Kees van Loon van Profund.

Directeur Marc van der Klok van het facilitair bedrijf van ROC Midden-Nederland laat echter weten dat er weliswaar gesprekken zijn, maar dat er nog geen huurcontract op tafel ligt. Ook Profunddirecteur van Loon is verbaasd. Hij is niet per definitief tegen de overeenkomst, maar ziet nog wel enkele obstakels. “Wij willen het ROC in 2018 afbreken en er woningen bouwen. Het is mijn bedoeling om de gebouwen al in april te slopen. Dus er zou sprake van overlap zijn, áls het al tot huur komt.”

De gemeente is verantwoordelijk voor de tijdelijke huisvesting van het JvO. Onderwijswethouder Houwing: “Het gebouw aan de Zangvogelweg is inderdaad in beeld. Het lijkt een geschikte locatie. De gesprekken hierover zijn nog gaande. Er is nog geen uitkomst te melden. Ik veronderstel dat het JvO in al zijn enthousiasme over een geschikte plek wat te hard van stapel is gelopen.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids