Gevulde schooltassen voor Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Amersfoort, dat kinderen die onder de armoedegrens leven wil helpen met hun schoolkosten, begint een sponsorproject voor gevulde schooltassen. In samenwerking met kantoorartikelenleverancier Office1 wil de stichting het komende schooljaar honderd brugklassers voorzien van een schooltas met schoolspullen. Dit meldt het AD.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door sponsoring. Drie gevulde schooltassen voor één jaar kosten zo’n 240 euro, en om vijf schooltassen voor twee jaar te financieren, moet 750 euro worden betaald. Harry Settels, ambassadeur van Office1, is al enkele jaren betrokken bij Stichting Leergeld Amersfoort. “Als Amersfoorter doe ik graag wat terug voor de stad. En wat is er mooier om juist kinderen te helpen die het moeilijk hebben?”

De aftrap van het project vindt vandaag plaats en onder andere staatssecretaris Jette Klijnsma zal aanwezig zijn bij deze gebeurtenis. Na maanden van voorbereiding kunnen nu ook de Nijkerkse kinderen een beroep doen op de steun van Leergeld Nijkerk. Deze vergelijkbare stichting heeft al donaties ontvangen van het Glazen Huys Nijkerk en allerlei bedrijven en particulieren. Ook werkt zij sindskort samen met het Jeugdsportfonds en is er een bijeekomst gepland waar de Rabobank Foundation een cheque zal overhandigen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids