Tropenrooster op 't Hooghe Landt in Amersfoort

In verband met de tropische temperaturen voert scholengemeenschap ‘t Hooghe Landt in Amersfoort vandaag een tropenrooster in. Dat houdt in dat de leerlingen vanaf 14.00 uur vrij zijn. Dit meldt het AD.

“De temperatuur in enkele lokalen is dusdanig hoog dat er geen goede situatie is om les te geven", legt Jaap Rook, afdelingsleider van de brugklassen uit. “Een paar lokalen hebben airco, maar niet allemaal. Sommigen zitten ook aan de zonkant, onder een plat dak en kijken ook uit op een plat dak. Daar is het geen pretje om in les te krijgen of te geven."

De rekentoets voor mavo-3, havo-4 en vwo-5 gaat wel gewoon door. De leerlingen maken die in een lokaal met airco. De school heeft deze beslissing niet zomaar gemaakt. “De leerlingen vroegen er vorige week woensdag al om, maar toen heb ik gezegd: dat gaan we niet doen. Maar het is het hele weekend heet geweest, de zon heeft in de lokalen gestaan dus de temperatuur loopt op. De voorspelling voor vandaag is dat het 33 graden kan worden, dus gisteren is er overleg geweest en is besloten alleen voor vandaag een tropenrooster in te voeren. Dat leidt trouwens maar tot uitval van een of twee lessen. De leraren zijn overigens niet vrij."

Op 't Atrium, Corderius, JvO, Guido en Van Lodenstein College vinden de lessen vandaag normale doorgang. Het Nieuwe Eemland had al een studiemiddag ingepland waardoor er vanmiddag geen les is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids