Praktijkschool De Baander gaat flink uitbreiden

Praktijkschool De Baander gaat de komende maanden flink uitgebreid worden. Zo zal de aula drie keer zo groot worden en worden er vier praktijklokalen bijgebouwd. Dit meldt het AD.  

De schooldirectie heeft een overeenkomst getekend met het Amersfoortse bouwbedrijf Heilijgers om deze uitbreiding te realiseren. De partijen later er geen gras over groeien en beginnen volgende week al met de verbouwingen. Directeur Martijn van Elteren schat dat zijn school zo’n zeshonderd vierkante meter groter zal worden, bovenop de drieduizend vierkante meter dat de school momenteel al is. “We hebben een kas op de binnenplaats naar een andere plek verhuisd, zodat er ruimte vrijkomt voor de bouw.”

Eerst zal de aula op de begane grond worden uitgebreid. “Die wordt meer dan drie keer zo groot. En er komt een mooi podium in voor bijvoorbeeld zangles of optredens. Daar bovenop worden vier nieuwe lokalen gebouwd. Het gaat om een beautysalon, een zorglokaal, een lokaal voor detailhandel en een textiel- en handvaardigheidsruimte.”

De nieuwe lokalen zijn bedoeld om praktijksituaties na te bootsen, waar moeilijk lerende scholieren straks mee te maken gaan krijgen tijdens hun lesuren. “En als vanaf volgende week het grondwerk begint, kunnen de leerlingen van de afdeling Bouw zich ook nog erg nuttig maken,’’ zegt Van Elteren. Het is het streven om de nieuwbouw in februari te openen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids